Cukorbetegség
A cukorbetegség a rák mellett vezeti azoknak a betegségeknek a listáját, amelyeket a túl sok savat tartalmazó civilizációs táplálék okoz, vagy még inkább súlyosbít.
A savterhelés több oldalról is hozzájárul a cukorbetegség kialakulásához:
- a savterhelés roncsolja a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeit, így azok a szükségesnél kevesebb inzulint termelnek - a hasnyálmirigy az egyik legnagyobb bázis termelő szervünk, miután folyamatos túlzott mennyiségeket kell termelnie, egy idő után kimerül - a savterhelés hatására folyamatosan pusztul és így csökken az inzulin érzékelő receptorok mennyisége
De maga a cukorbetegség is különösen sok savat termel a testben. Épp ebben a helyzetben ajánlják gyakran a betegeknek a fehérjében gazdag táplálkozást, ami szintén savasító hatású.
Sajnos a nyugati orvoslás szerint a cukorbetegség egy visszafordíthatatlan állapot, mellyel együtt kell élni, és melynél a gyógyszer, ill a kívülről bevitt inzulin az egyedüli megoldás.
Kurt Tepperwein: Savtalanitas c. könyvében a következőket mondja: "Cukorbetegségben gyakran meglepő eredményeket hoz a nyomelemellátást biztosító étrend-kiegészítéssel támogatott kiegyensúlyozott sav-bázis háztartás. Mert a nyomelemek nélkülözhetetlenek az inzulin termelődéséhez, elraktározásához és felszabadulásához. A cukorbetegek gyakran cinkhiányban szenvednek, amely az immunrendszer zavarához és lassú sebgyógyuláshoz vezet. De egy másik nyomelem, a króm is hatással van a cukoranyarnyerére, ezért ennek az anyagnak is megfelelő mennyiségben kell rendelkezésre állnia."
A savtalanítás és a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállítása nemcsak tehermentesíti a szervezetet és erősíti az immunrendszert, hanem jelentősen javíthat az inzulin hatásfokán is.
|